RAM-geheugen

Wat betekend RAM-Geheugen?

RAM geheugen staat voor Random-access memory. De betekenis hiervan is geheugen met willekeurige toegang. Het is een computergeheugen waarbij iedere geheugenplek even snel toegankelijk is. Bij RAM-Geheugen kan de data in een random volgorde bij worden geschreven of uit worden gelezen. Wanneer wij het hier over hebben op onze website bedoelen wij het geheugen in de set-top-boxen of IPTV ontvangers. Vaak wordt dit verward met werkgeheugen maar dit is niet hetzelfde.

Wat is de functie van RAM-Geheugen?

Aller eerst zorgt het RAM-geheugen voor tijdelijke opslag van het besturingssysteem en programma’s op de achtergrond. Dit geheugen wordt aangestuurd door de CPU. Hoe meer geheugen het apparaat heeft hoe sneller jij van applicatie naar applicatie kunt schakelen of kunt zappen. Des te meer Random-access memory het apparaat beschikbaar heeft des te meer processen je tegelijkertijd kunt uitvoeren.

Waar moet je op letten?

Wanneer je een IPTV ontvanger koopt dan wil je hoogst waarschijnlijk dat deze zo snel mogelijk reageert. Zorg er dus altijd voor dat jij een apparaat koopt waar genoeg RAM in zit zodat het apparaat snel reageert en veel processen tegelijkertijd kan uitvoert. Over het algemeen zijn de meeste ontvangers uitermate geschikt voor dagelijks the streamen van content en te schakelen tussen verschillende applicaties. Wanneer een apparaat 2GB of meer RAM heeft dan is de ontvanger hoogste waarschijnlijk super snel.