Android Besturingssytseem

Android

Wat is Android?

Android is een besturingssysteem dat gebruikt wordt op veel apparaten zoals smartphones, tablets, IPTV ontvangers en nog veel meer apparaten. Het programma is ontwikkeld door Android Inc en momenteen in handen van OHA.

Wat is de functie van Android?

De belangrijkste functie van Android is dat het als OS (Operating System) wordt gebruikt. Het apparaat wordt dus draaiende gehouden door de Android besturingssoftware. Daarnaast maakt deze software het mogelijk om oneindig veel applicaties te downloaden in de Google play store. Al deze applicaties zijn uiteraard gebouwd op dezelfde software zo weet je zeker dat je de juiste apps optimaal kunt gebruiken.

Verschillende versies

Net als met de meeste software programma’s wordt deze ook regelmatig geüpdatet. Dit zorgt ervoor dat er elke keer nieuwere versies worden uitgebracht. De eerste dat uit kwam was in 2008 (versie 1). Op het moment ven schrijven zitten we al op versie 12. Het besturingssysteem is in de tijd steeds verbeterd en indmiddels niet meer weg te denken als het gaat over een Operating System of Google play store.

Waar op letten bij het aanschaffen van een IPTV ontvanger?

Over het algemeen worden nieuwe ontvangers die wij aanbieden ook voorzien van de nieuwste Adnroid OS. Daarnaast is het vaak mogelijk om een online en zelfs automatische update te doen zodat het apparaat altijd is voorzien van de laatste versie. Hiermee is je apparaat altijd geschikt voor het downloaden van de nieuwste applicaties en bestuur je het apparaat het fijnste.

Ben jij een Android apparaat zoals een smartphone of tablet gewend? Dan adviseren wij je zeker om ook gebruik te maken van een set-top-box met dezelfde besturingssysteem. Vaak werkt het ongeveer hetzelfde als op het apparaat dat je al gewend bent en je kunt vaak zelfs apparaten zoals je smartphone eenvoudig verbinden met de box.