CPU

CPU

Wat betekend CPU?

Vaak hebben wij het over de CPU (central processing unit) van een apparaat. CPU ook wel processor genoemd en in het Nederlands CVS (Centrale Verwerkingseenheid). Het is een hardware en word ook vaak de hersenen van het apparaat genoemd. Op onze website hebben wij het meestal over een central processing unit van een IPTV ontvanger.

Wat is de functie van een CPU?

Zoals hierboven gezegd wordt het ook wel de hersenen genoemd. Een processor doet berekeningen en stuurt alles aan. Hierbij moet je denken aan het aansturen van de software en hardware. Elk apparaat heeft hardware en software en moet aangestuurd worden en is dus daarvoor nodig. Hoe krachtiger de CPU is hoe sneller het berekeningen maakt en vaak hoe sneller het apparaat functioneert. Lees hier meer over de functie in het Engels

De juiste processor voor een IPTV ontvanger

Als je een goede IPTV ontvanger wilt dan heb je uiteraard ook krachtige hardware nodig. De OTT set-top-boxen van tegenwoordig zijn voortaan standaard uitgerust met een krachtige procosser die uitermate geschikt zijn voor het streamen van IPTV.