Linux Besturingssysteem

Linux besturingssysteem

Wat is Linux?

Linux is een familie van open-source unix achtige OS (Besturingssysteem) op de Linuxkernel. Het apparaat dat hierop draait heeft dit dus als besturingssysteem en wordt hierdoor aangestuurd. Dit is een van de meest gebruikte OS systemen en wordt voornamelijk gebruikt voor servers, smartphones en veel andere digitale apparaten zoals IPTV set-top-boxen.

Wat is de functie van Linux?

Aller eerst is bij Linux net als bij Android de belangrijkste functie dat het als een OS (besturingssysteem) wordt gebruikt. Het zorgt ervoor dat het apparaat functioneert. Je kunt het vergelijken met Android of Windows. Zonder besturingssysteem werkt het apparaat niet. Dus ook een IPTV ontvanger heeft dit nodig.

Waarom kiezen voor dit besturingssysteem?

IPTV ontvangers draaien meestal op Linux of Android. Tegenwoordig worden er steeds meer ontvangers uitgebracht met Android maar toch wordt Linux nog regelmatig gekozen. Sommige mensen kunnen niet overweg met Android of vinden de bediening niet fijn en kiezen daarom hiervoor.

Voordelen:

• Heel stabiel
  • Zeer snel
  • Overzichtelijk
  • Wereldwijde ondersteuning

Conclusie

Ten eerste is het een goede besturingssysteem voor IPTV ontvangers. Het maakt de set-top-box makkelijk bedienbaar en reageert erg snel. Daarnaast is het erg overzichtelijk en wordt het wereldwijd ondersteund door programmeurs. Wil jij een apparaat nemen met dit als besturingssysteem dan is dat zelfs in 2023 nog een goede keus!