Alles over IPTV

iptv
Tegenwoordig is IPTV een steeds meer gebruikte technologie. Dankzij deze technologie is kabel-tv of tv via een schotel zo goed als verleden tijd. Toch zijn er nog veel onduidelijkheden over. In dit artikel gaan wij je uitleggen wat IPTV is, hoe het werkt, of het legaal is en de verschillen en mogelijkheden met IPTV ontvangers.

Wat is IPTV en hoe werkt het?

wat is IPTV?

Aller eerst zullen wij maar eens bij het begin beginnen. IPTV is een afkorting voor Internet Protocol TeleVision. In feiten betekend dit televisie kijken via het internet. Via een IPTV provider kun je toegang krijgen tot verschillende content zoals Live TV zenders, VOD, TV Series en zelfs radio. Dit wordt allemaal gestreamd via het internet.

Hoogst waarschijnlijk denk je bij TV-kijken via het internet aan TV kijken via je computer of laptop, dit is ook mogelijk. Daarnaast is het mogelijk om TV te streamen via je smart-TV, Smartphone, Tablet of IPTV ontvanger. In theorie is het op elk digitaal apparaat mogelijk dat de ondersteuning heeft tot applicaties die hiervoor zijn gemaakt.

Voordelen:

  • Mogelijkheden tot Live-TV, VOD, series
  • Overal ter wereld bereikbaar
  • Mogelijk om verschillende apparaten
  • Geen kabels en schotels meer nodig
  • Betaalbaar

Nadelen:

  • Stabiele internetverbinding vereist
  • Veel illegale aanbieders 


De mogelijkheden met IPTV

iptv mogelijkheden

Met Internet Protocol TeleVision heb je de mogelijkheid om televisie te kunnen kijken en dat overal ter wereld. De enige vereisten die er zijn is een internetverbinding van minimaal 10 mb per seconde. Zelfs als je in een ander land bent heb je op deze manier toegang tot zenders, films of series uit je eigen land. Zo kun je bijvoorbeeld altijd je favoriete programma’s of sportwedstrijden volgen.

De mogelijkheden zijn breed! Er zijn verschillende TV providers die deze service aanbieden en het zelfs mogelijk maken om op deze manier films of series te streamen. Daarnaast kun je vaak zenders terug te spoelen, opnemen en kun je gebruik maken van de TV gids.

De beste IPTV ontvanger

Formuler Z11 Pro Max de beste IPTV ontvanger van 2022
De Formuler Z11 Pro max is momenteel de beste ontvanger op de markt. Dit kastje is uitgerust met een krachtige processor en videokaart. Tevens heeft deze krachtige ontvanger een AX 2×2 WiFi module. En als kers op de taart maar liefst 4GB DDR4 @2400MHz RAM geheugen waardoor hij nog sneller functioneert.

Veel gestelde vragen:
veel gestelde vragen

Is IPTV illegaal?

Nee, over het algemeen is IPTV niet illegaal. Ook in Nederland is het legaal. Wel bestaan er illegale IPTV providers. Let altijd op of je het bij een gelicenseerde provider koopt.

Wat is er nodig voor IPTV?

In feiten heb je alleen een internetverbinding van minimaal 15 mb/s of hoger nodig. Daarnaast heb je een apparaat nodig waarop je IPTV wilt kijken. Voorbeelden: Mediabox, Smart-TV, Smartphone, Tablet.

Werkt IPTV overal ter wereld?

In theorie is het overal ter wereld mogelijk mits je internetverbinding snel genoeg is.

Verschillen tussen de IPTV ontvangers?

Er zijn een aantal verschillen tussen de ontvangers. Hierbij o.a. het besturingssysteem (meestal Linux of Android). Daarnaast de specificaties zoals: CPU, GPU, RAM geheugen en flash geheugen.

Wat kost een IPTV abonnement?

Als je online op Google kijkt zie je al snel resultaten. Er zijn verschillende aanbieders maar de gemiddelde prijzen zijn:
– 1 maand €19,99
– 3 maanden €34,99
– 6 maanden €54,99
– 12 maanden €89,99
Let op! Wij verkopen geen IPTV abonnementen

Kun je een boete krijgen voor IPTV ?

Ja, als je gebruik maakt van een illegale provider dan is dit strafbaar en zou je een boete kunnen krijgen. In feiten is het wel zoeken naar een naald in een hooiberg en de kans minimaal dat jij je een boete zult krijgen. Toch adviseren wij je om gebruik te maken van een gelicenseerde provider.

Welke zenders kun je zien met IPTV?

In theorie in het mogelijk om toegang te krijgen tot vrijwel alle zenders van de wereld. Het aanbod verschilt natuurlijk per provider.

Staat je vraag hier niet tussen?

Neem dan contant met ons op via de contactpagina en hopelijk kunnen wij je vraag beantwoorden.

Kan ik een IPTV ontvanger vanuit een ander land bestellen?

Ja, je kunt bij ons gewoon een IPTV ontvanger bestellen. Wij verzenden naar: België, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Italië, Griekenland, Portugal en nog veel meer landen.

Conclusie

Internet Protocol TeleVision maakt het mogelijk om TV te kunnen kijken via het internet. Het is een redelijk nieuwe technologie voor TV te kijken maar toch wordt er wereldwijd al veel gebruik van gemaakt. Het is een makkelijke manier die overal ter wereld werkt. Wij denken dat deze technologie in de toekomst steeds verder zal ontwikkelen en dat kabeltelevisie of satelliet-tv in een aantal jaren vrijwel niet meer zou bestaan.